Българската православна църква е институцията с най-висок рейтинг сред българите. Одобряват

...
Българската православна църква е институцията с най-висок рейтинг сред българите. Одобряват
Коментари Харесай

Църквата ни с най-голямо доверие сред институциите

Българската православна черква е институцията  с най-голям рейтинг измежду българите. Одобряват я 50% от тях.

Армията и полицията заемат идващите места  по утвърждение, надлежно с социална поддръжка от 44% за армията (което демонстрира растеж от 3 пункта за последните месеци) и 40% за полицията. Полицията има по-високо отрицание от армията - 47% към 27 %.

Това показват  резултатите от изследване на публичното мнение,  изготвено от организация Exacta. То е извършено в интервала 28 септември - 5 октомври 2018 година по метода на директното полустандартизирано " face-to-face " изявление. По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни българи в 125 гнезда, в 92 обитаеми места.

Президентът Румен Радев,  чийто рейтинг беше трайно висок, губи 9% утвърждение през последните месеци  и прибавя 7% отрицание. В началото на октомври 60% от българите утвърждават президента, а 28% не го утвърждават. Критични настроения към президента има измежду хора на възраст сред 40 и 60 години, високообразовани и заможни респонденти.

 

 Снимка 383410

Източник: Exacta

 

Председателят на Народното събрание Цвета  Караянчева е одобрявана от 28% от българите, а отрицателни оценки за  нея дават 45%. Подкрепата за работата й пораства измежду гласоподавателите на ГЕРБ и през октомври доближава до 73%, до момента в който измежду левите гласоподаватели тя е ниска - едвам 8%.

С 3% понижава утвърждението  към държавното управление за последните месеци. През октомври то е одобрявано от 30% от българите, а неодобрението му възлиза на 59 %. През октомври за следващ път рейтингът на премиера Бойко Борисов е по-висок от този на държавното управление. Министър-председателят е одобряван от 38% от българите, а неодобрението към работата му възлиза на 52%. През последните месеци този дял нараства с 5 пункта.

В началото на октомври  регистрираме спад от 7% на публичното доверие към работата на Народното събрание.

Делът на българите, които  не желаят предварителни избори възлиза на 50% от запитаните.  За нови избори се афишират 31%. За последните месеци с 11% нараства делът на левите гласоподаватели, които желаят предварителен избор - от 53% на 64%. news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР